The latest on fashion, beauty, celebrity style, entertainment, teen issues, videos and more from TeenVogue magazine on TeenVogue.com. Fashion starts here. Νέα (news) και πολύτιμες συμβουλές για την ομορφιά, τη μόδα, τον έρωτα, τις σχέσεις και tips για τη ζωή της σύγχρονης γυναίκας
Long Reads

3 επικίνδυνα επαγγέλματα με υψηλές αμοιβές

Και λίγα παίρνουν...

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Δημοσίευση ΙΟΥΛ 12, 2023

3 επικίνδυνα επαγγέλματα με υψηλές αμοιβές
Φωτογραφία από Yury Kim

Υπάρχουν επαγγέλματα που δεν προτιμούν πολλοί εργαζόμενοι λόγω της δυσκολίας και της επικινδυνότητας που ενέχουν. Μπορεί να υπάρχουν κανόνες ασφαλείας, αλλά τα ατυχήματα και τα προβλήματα υγείας που συνήθως εμφανίζονται είναι σύνηθες φαινόμενο.

Οι υψηλές αμοιβές σε αυτά τα επαγγέλματα, είναι ένα κίνητρο για να βρεθούν εργαζόμενοι, που συνήθως δεν κάνουν αυτές τις εργασίες για πολλά χρόνια.

Εργαζόμενος σε πλατφόρμα εξόρυξης

Οι εργαζόμενοι σε πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου, συνήιως λείπουν από 6 μήνες εώς ένα έτος από τα σπίτια τους. Υπογράφουν κλειστό συμβόλαιο με καλές αμοιβές, με εξαψήφιο νούμερο.

Όμως τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν είναι πολλά. Κινδυνεύουν από έκτακτα καιρικά φαινόμενα. Καταιγίδες, ανεμοστρόβιλοι, υδροστρόβιλοι έχουν αφήσει πίσω τους θύματα κατά το παρελθόν. Έκθεση σε τοξικές ουσίες, εγκαύματα, ηλεκτροπληξία, περιλαμβάνονται στους κινδύνους του επαγγέλματος. Ενώ πολλοί από αυτούς αντιμετωπίζουν ψυχικά προβλήματα λόγω της απομόνωσης.

Εργάτες σε πύργους μετάδοσης

Τους χρωστάμε όλες τις τηλεπικοινωνίες, τη χρήση ίντερνετ, όλες τις ανέσεις που γνωρίζουμε σήμερα.  Γενικά, οι πύργοι έχουν ύψος 15 έως 55 μέτρα και οι εργάτες πρέπει να ανέβουν εκεί με τη δική τους δύναμη. Τις τελευταίες δύο δεκαετίες λαμβάνονται αυστηρά μέτρα ασφαλείας ενώ οι αμοιβές θεωρούνται από τις απο υψηλές, κυρίως στις ΗΠΑ και τις χώρες της Μέσης Ανατολής.

Κασκαντέρ

Μια απεργία και μια αποχή από τα κινηματογραφικά στούντιο ήταν αρκετά για να δούνε τις αμοιβές τους να ανεβαίνουν. Ένας μέσος κασκαντέρ βγάζει περίπου 200.000 δολάρια το χρόνο. Μέσα στις τόσες δεκαετίες, έχουν καταγραφεί θάνατοι, τραυματισμοί, εγκαύματα από πυρκαγιές, θερμοπληξίες και αφυδατώσεις.

Περισσότερα Θέματα
× AthensParty.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb