E-Daily

Φωτογραφίες: Η Θεσσαλονίκη τα Χριστούγεννα είναι μαγική

Πάμε βόλτα στη στολισμένη πόλη! Όσα χρειάζεται να ξέρετε για τις εκδηλώσεις της πόλης και τα χριστουγεννιάτικα πάρκα της

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ

Δημοσίευση 17/12/2021 | 10:13

Νίκος Αραμπατζής

Ελάτε να κάνουμε μια βόλτα στη Θεσσαλονίκη που το Δεκέμβρη είναι πιο φωτεινή και πιο πολύχρωμη από ποτέ. Πάμε ως την πλατεία Αριστοτέλους κι από εκεί στα στενά της, στα Λαδάδικα, στην Άθωνος, στο Καπάνι.

Το χριστουγεννιάτικο δέντρο, που έχει ύψος 18 μέτρων και προέρχεται από τον Ταξιάρχη της Χαλκιδικής, βρίσκεται στο κέντρο της πλατείας Αριστοτέλους. Συνολικά την πλατεία και τον άξονα της Αριστοτέλους φωτίζουν φέτος περίπου 350.000 λαμπάκια χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης.

500 χριστουγεννιάτικα δέντρα βρίσκονται τοποθετημένα τόσο στην πλατεία όσο και στον άξονα της Αριστοτέλους και φωτίζονται σε διάφορα χρώματα. Το σκηνικό συμπληρώνουν οι κόκκινοι πύργοι, και οι λέξεις κλειδιά που θυμίζουν Χριστούγεννα φωτίζουν τους δρόμους! 

Φωτογράφισε για το E-Daily.gr o Νίκος Αραμπατζής.

ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Στην πόλη υπάρχουν αυτή τη στιγμή τρία Χριστουγεννιάτικα χωριά. Ένα στο Λιμάνι, ένα στο Μύλο και ένα στη ΔΕΘ. 

Μύλος

Στον ιστορικό Μύλο της Θεσσαλονίκης, τον πολυχώρο ψυχαγωγίας στη δυτική είσοδο της πόλης άνοιξε τις πόρτες του το πρώτο θεματικό πάρκο Χριστουγέννων στην πόλη το οποίο επί ένα μήνα θα υποδέχεται μικρούς και μεγάλους καλωσορίζοντας τους στη μαγική εορταστική ατμόσφαιρα με ποικίλες δραστηριότητες, παγοδρόμιο, χριστουγεννιάτικες αγορές, φαγώσιμα κ.ά. Θα βρεις εκεί τη Χριστουγεννιάτικη αγορά σε μια έκταση 800 τ.μ., το Χριστουγεννιάτικο πάρκο το οποίο θα απλώνεται σε έκταση 2.400 τ.μ. και εστιατόρια.

Λιμάνι

Στον χώρο μικροί επισκέπτες θα μπορούν να περάσουν ευχάριστες ώρες στα διαδραστικά παιχνίδια, στο καρουζέλ καθώς και στο παγοδρόμιο έκτασης 500 τ.μ. ενώ θα μπορούν να δουν από κοντά τον Άη–Βασίλη και τα ξωτικά του. Στο χριστουγεννιάτικο πάρκο στο χώρο του λιμανιού υπάρχει και η μεγαλύτερη φάτνη της Ευρώπης. Επίσης, θα υπάρχουν ξύλινα σπιτάκια με φαγητό και ποτό (take away) καθώς και καταστήματα με διάφορα χριστουγεννιάτικα είδη.

Αστερόκοσμος, ΔΕΘ

Άνοιξε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο και θα λειτουργήσει ως την Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2022. Παιχνίδια, Παγοδρόμιο, FunPark, το Σπίτι και το Ταχυδρομείο του Αη-Βασίλη, θέατρο Σκιών με τον Καραγκιόζη, συναυλίες, Happenings και πολλές ακόμη εκπλήξεις.

Φωτογράφισε για το E-Daily.gr o Νίκος Αραμπατζής