The latest on fashion, beauty, celebrity style, entertainment, teen issues, videos and more from TeenVogue magazine on TeenVogue.com. Fashion starts here. Νέα (news) και πολύτιμες συμβουλές για την ομορφιά, τη μόδα, τον έρωτα, τις σχέσεις και tips για τη ζωή της σύγχρονης γυναίκας
News Room

Το υπέροχο αρχαίο σπίτι που καταγράφηκε στην Ιρλανδία!

Το Αρχοντικό Mountshannon


Δημοσίευση ΑΥΓ 13, 2021

Το μαγευτικό Mountshannon με τη στοά του με επτά κόλπους, σε τέσσερις τεράστιους ιωνικούς κίονες. Λέγεται ότι το σπίτι είχε τριακόσια εξήντα πέντε παράθυρα - ένα για κάθε μέρα του χρόνου και ότι η είσοδος ήταν τόσο μεγάλη που ένα πούλμαν και τέσσερα μπορούσαν εύκολα να περάσουν μέσα από αυτό.

Μακράν το μεγαλύτερο και πιο εντυπωσιακό σπίτι που ανεγέρθηκε στην περιοχή Castleconnell ήταν το Αρχοντικό Mountshannon. Όχι μόνο ισχυρίστηκε ότι ήταν ένα από τα ωραιότερα αρχοντικά της Ιρλανδίας, αλλά κέρδισε τη θέση του στα χρονικά της Ιρλανδικής ιστορίας λόγω της συσχέτισής του με την αμφιλεγόμενη προσωπικότητα του διαβόητου πρώτου λόρδου Clare, Black Jack Fitzgibbon.

Χτισμένο σε ένα κτήμα 900 στρεμμάτων από τις καλύτερες καλλιεργήσιμες εκτάσεις, περίπου δύο μίλια στην πλευρά του Limerick του Castleconnell, το Mountshannon περιοριζόταν στα δυτικά από τον Shannon και από τον ποταμό Mulcair στα νότια και το κτήμα εκτεινόταν από το Newgarden στο Annacotty. Σχεδόν ο μισός τομέας ήταν κάποτε καλυμμένος με δέντρα, το Mountshannon Wood, που περιείχε το κτήμα και απομόνωσε από τα αδιάκριτα μάτια αυτό το ευγενές και συχνά μυστηριώδες αρχοντικό, όπου λίγοι - εκτός από την αριστοκρατία - τόλμησαν να βρουν κοντά.

Το κτήμα και το σπίτι εξυπηρετούνταν από την περιοχή εργασίας όπου υπήρχαν αρκετά κτίρια, συμπεριλαμβανομένων των δωματίων των υπαλλήλων, των διαχειριστών, των στάβλων, των λεωφορείων, των πλυντηρίων, του εργοστασίου παραγωγής φυσικού αερίου και πολλών άλλων κτιρίων κοινής ωφέλειας που έκαναν αυτή την περιοχή από μόνη της μεγαλύτερη. από πολλά ιρλανδικά χωριά.

Μερικά από τα σπουδαία χαρακτηριστικά του κτήματος ήταν οι όμορφοι κήποι και τα πάρκα, τα οποία διαμορφώθηκαν και διαμορφώθηκαν από τον John Sutherland, έναν από τους πιο διάσημους κηπουρούς της εποχής και ο οποίος ήταν υπεύθυνος για το σχεδιασμό πολλών από τους υπέροχους εξοχικούς κήπους της Μεγάλης Βρετανίας και την Ιρλανδία. Στην ακμή του, το Mountshannon απασχολούσε έναν στρατό κηπουρών και εργαζομένων στην περιουσία. Το καλοκαίρι, οι εργασίες για τους κηπουρούς ξεκινούσαν κάθε μέρα με το πρώτο φως, καθώς έπρεπε να έχουν τελειώσει τη δουλειά της ημέρας και όλα ήταν εντάξει πριν οι επισκέπτες του αρχοντικού σηκωθούν για να πάρουν το πρωινό τους στο γκαζόν και να περάσουν τις μέρες τους στο υπέροχο περιβάλλον των κήπων. . Κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, εκατό επισκέπτες θα έμεναν εκεί.

× AthensParty.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb