The latest on fashion, beauty, celebrity style, entertainment, teen issues, videos and more from TeenVogue magazine on TeenVogue.com. Fashion starts here. Νέα (news) και πολύτιμες συμβουλές για την ομορφιά, τη μόδα, τον έρωτα, τις σχέσεις και tips για τη ζωή της σύγχρονης γυναίκας
Long Reads

Το μακάβριο μυστικό της Σπηλιάς Νταβέλη

Μύθοι και πραγματικότητα - όλα μπερδεύονται

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Δημοσίευση ΙΟΥΛ 28, 2021

Το μακάβριο μυστικό της Σπηλιάς Νταβέλη

Το Σπήλαιο Πεντέλης είναι γνωστό από τη συσχέτισή του με τον λήσταρχο του 19ου αι., Χρήστο Νταβέλη και έχει κουβαλήσει μαζί του πολλούς μύθους και περίεργες ιστορίες αλλά και μερικά μακάβρια ευρήματα, όπως το σκαλιστό αποτύπωμα ενός χεριού, το οποίο σύμφωνα με τους επισκέπτες του σημείου, τα τελευταία 20 – 25 χρόνια έχει κατά ανεξήγητο τρόπο αλλάξει θέση πολλές φορές.

Κι αν οι περισσότεροι έλεγαν πως εκει μέσα θα έβρισκε κανείς τους μυθικούς θησαυρούς του Νταβέλη, τίποτα ποτέ δεν βρέθηκε ποτέ εκεί.

Κάποιοι πάλι λένε πως αισθάνονται αλλόκοτα και πως νιώθουν την αύρα διαφορετική εκεί αλλά και στη γύρω περιοχή.

Πάντως υπάρχει ένα μυστικό που οι επισκέπτες του Εγκληματολογικού Μουσείου της Αθήνας είχαν την ευκαιρία να δουν και να θαυμάσουν από κοντά.  Μια μούμια! 

«Υπάρχει μια τέτοια εκδοχή, πως βρέθηκε στη σπηλιά του Νταβέλη, χωρίς ωστόσο να έχει επιβεβαιωθεί. Όταν εμείς ήρθαμε εδώ, τα ευρήματα αυτά υπήρχαν ήδη. Δε μπορώ να την απορρίψω, ούτε όμως και να την επιβεβαιώσω», ανέφερε ο Σωτήρης Αθανασέλης καθηγητής Τοξικολογίας. 

Ποια ήταν τελικά αυτή η γυναίκα και πώς προέκυψε η σύνδεσή της με τη σπηλιά του Νταβέλη; Δεν ξέρει κανείς.

Περισσότερα Θέματα
× AthensParty.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb