The latest on fashion, beauty, celebrity style, entertainment, teen issues, videos and more from TeenVogue magazine on TeenVogue.com. Fashion starts here. Νέα (news) και πολύτιμες συμβουλές για την ομορφιά, τη μόδα, τον έρωτα, τις σχέσεις και tips για τη ζωή της σύγχρονης γυναίκας
News Room

Η ταινία που έκανε διάσημο τον ελληνικό τρόπο ζωής στο εξωτερικό

Η επιτυχία που έκανε, άλλαξε την εικόνα της Ελλάδας στο παγκόσμιο κοινό

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Δημοσίευση ΜΑΡ 24, 2021

Η ταινία που έκανε διάσημο τον ελληνικό τρόπο ζωής στο εξωτερικό

Οι σχέσεις ενός Άγγλου διανοούμενου με έναν Κρητικό χωρικό, που του αποκαλύπτει μια άλλη όψη της ζωής είναι η ιστορία του Αλέξη Ζορμπά που απέσπασε και βραβεία Όσκαρ.

Η ταινία βασίστηκε στο βιβλίο του Νίκου Καζαντζάκη Βίος και πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά και ήταν σκηνοθετημένη από το Μιχάλη Κακογιάννη. Πρωταγωνιστές, ο Άντονι Κουίν, ο Άλαν Μπέιτς, η Ειρήνη Παππά και ο Σωτήρης Μουστάκας.

Η ταινία απέσπασε τρία βραβεία Όσκαρ το 1964, με σημαντικότερο το Όσκαρ β' γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία της Λίλα Κέντροβα, στο ρόλο της Μαντάμ Ορντάνς.

Τη μουσική της ταινίας την οποία έγραψε ο Μίκης Θεοδωράκης έγινε παγκοσμίως γνωστή ως Συρτάκι. Οι σκηνές της ταινίας γυρίστηκαν στην Κρήτη και η επιτυχία που έκανε, άλλαξε την εικόνα της Ελλάδας στο παγκόσμιο κοινό καθιστώντας την ίσως τη σημαντικότερη κινηματογραφική ταινία του ελληνικού κινηματογράφου του 20ου αιώνα.

× AthensParty.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb