The latest on fashion, beauty, celebrity style, entertainment, teen issues, videos and more from TeenVogue magazine on TeenVogue.com. Fashion starts here. Νέα (news) και πολύτιμες συμβουλές για την ομορφιά, τη μόδα, τον έρωτα, τις σχέσεις και tips για τη ζωή της σύγχρονης γυναίκας
News Room

Σύψας: Φοβόμαστε έκρηξη κρουσμάτων στην Αττική τις επόμενες ημέρες

O καθηγητής εξέφρασε την ανησυχία του για το ενδεχόμενο να υπάρξει έκρηξη κρουσμάτων στους επόμενους δυο μήνες


Δημοσίευση ΙΑΝ 13, 2021

Σύψας: Φοβόμαστε έκρηξη κρουσμάτων στην Αττική τις επόμενες ημέρες

Ο κ. Σύψας επεσήμανε ότι ο αριθμός των εισαγωγών στα νοσοκομεία έχει την τάση να αυξάνεται, ενώ παράλληλα υπάρχει τάση μείωσης της μέσης ηλικίας των νοσηλευομένων. «Κρατάμε την ανάσα μας να δούμε τι θα συμβεί τις επόμενες μέρες», είπε χαρακτηριστικά ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας.

Σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων, ο κ. Σύψας σημείωσε πως σε κάθε περίπτωση παίρνεται ένα ρίσκο και πως ζούμε σε εποχές μεγάλης αστάθειας, όπου τα δεδομένα αλλάζουν ανά ημέρα και τόνισε πως η Επιτροπή των Ειδικών συνεδριάζει κάθε Παρασκευή για να πάρει τις αποφάσεις της. Σημείωσε, δε, ότι για περιοχές που παρουσιάζουν υψηλό επιδημιολογικό φορτίο, όπως η Λάρισα και η Λακωνία, δεν αποκλείεται να παρθούν μέτρα ανά πάσα στιγμή.

Αναφερόμενος στην επαναλειτουργία των καθημερινών δραστηριοτήτων, ο κ. Σύψας ανέφερε πως προτεραιότητα έχουν τα σχολεία. Σειρά θα πάρει το λιανεμπόριο και τελευταία θα ανοίξει η εστίαση. Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας τόνισε επίσης πως εξακολουθεί να υπάρχει εμπιστοσύνη ανάμεσα στην Επιτροπή και την κυβέρνηση, παρά τα όσα ακούγονται και γράφονται κατά καιρούς.

Για το πιστοποιητικό του εμβολιασμού που πρότεινε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ο κ. Σύψας είπε χαρακτηριστικά πως «θέλουμε το καλοκαίρι τουρίστες που έχουν εμβολιαστεί».

Τέλος, αναφορικά με τις εικόνες συνωστισμού και έντονης κινητικότητας που παρατηρούνται παρά το lockdown, ο καθηγητής ανέφερε πως προτιμήθηκε ένα light (ελαφρύ) lockdown λόγω της μεγάλης κούρασης του κόσμου.

[ΠΗΓΗ]
× AthensParty.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb