LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

5 ταινίες ‑ διαμαντάκια που «κρύβει» το Netflix

Ό, τι πρέπει για να γεμίσετε το βραδινό σας πρόγραμμα τις επόμενες ημέρες...

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ Δημοσίευση 14/1/2021 | 00:04

5 ταινίες ‑ διαμαντάκια που «κρύβει» το Netflix

Η εποχή που το binging σε σειρές και ταινίες κυριαρχεί στην καθημερινότητα συνεχίζεται. Κάθε μέρα τελειώνουμε κάτι και ψάχνουμε το επόμενο. Οι παρακάτω 5 ταινίες μάλλον πέρασαν απαρατήρητες από τους περισσότερους και είναι ό, τι πρέπει για να γεμίσετε το βραδινό σας πρόγραμμα τις επόμενες ημέρες...

The Edge of Seventeen

Μια όμορφη και όχι ωραιοποιημένη ιστορία ενηλικίωσης, που μοιάζει βγαλμένη από την πραγματικότητα. Η Ναντίν έχει μια και μοναδική φίλη που όταν αρχίζει να βγαίνει με τον αδερφό της, τον οποίον δεν συμπαθεί καθόλου, η ήδη ανυπόφορη ζωή της, γίνεται ακόμα χειρότερη. Η Hailee Steinfeld αποδεικνύει πως εκτός από όμορφη έχει και ταλέντο, ενώ ο Woody Harrelson κλέβει την παράσταση για ακόμα μια φορά.

The Perks of Being a Wallflower

Παλαιότερη και σαφώς πιο αναγνωρισμένη ταινία, που ωστόσο πολλοί δεν έχουν πατήσει το play για να την δουν. Ακόμα μια ιστορία ενηλικίωσης, όσο σκοτεινή και αισιόδοξη χρειάζεται για να μας μείνει αξέχαστη. Ο πρωτοετής και ντροπαλός Τσάρλι που υποφέρει από κατάθλιψη προσπαθεί να διαχειριστεί την ζωή του, τον πρώτο του έρωτα και την αυτοκτονία του καλύτερου του φίλου, σε μια ιστορία που υμνεί την ζωή.

Beats

Αν ψάχνετε μια ταινία για το πως η μουσική μας βοηθάει να ξεπεράσουμε όποιους φόβους μας έχει δημιουργήσει η ζώη, τότε αυτή είναι το «Beats». Ένα παιδί - θάυμα που δημιουργεί μουσική χωρίς πολύ προσπάθεια, προσπαθεί να ξεπεράσει την δολοφονία της αδερφής του που συνέβη μπροστά στα μάτια του. Παραμένει κλεισμένος στο σπίτι για μήνες και η μόνη του παρηγοριά είναι η μουσική. Μέχρι που τον ακούει ο κατάλληλος άνθρωπος, που θα τον βοηθήσει να εξελίξει το ταλέντο του αλλά και να ξεπεράσει τους φόβους του. Ο Anthony Anderson δίνει μια εξαιρετική ερμηνεία σε αυτήν την εξαιετικά τρυφερή ταινία.

I Kill Giants

Η γενναιότητα δεν είναι χαρακτηριστικό μόνο ορισμένων ανθρώπων, αλλά κρύβεται μέσα σε όλους μας. Απλά ο καθένας μας την βγάζει προς τα έξω με διαφορετικό τρόπο και σε διαφορετικές καταστάσεις. Η μικρή Μπάρμπαρα αποδρά από την πραγματικότητα του σχολείου και της προβληματικής οικογένειάς της, φτιάχνοντας έναν μαγικό κόσμο όπου σκοτώνει γίγαντες. Βρίσκει βοήθεια για να καταπολεμήσει τους φόβους της αλλά και όλους τους «γίγαντες» που απειλούν την ζωή και τον κόσμο.

I Don’t Feel at Home in This World Anymore

Μια καταθλιπτική και ντροπαλή νοσοκόμα βρίσκει ξανά νόημα στη ζωή της όταν μαζί με τον παράξενο γείτονα της ανακαλύπτουν τους κλέφτες που λήστεψαν το σπίτι της. Ωστόσο κάποια στιγμή βρίσκονται εντελώς έξω από τα νερά τους... Μπορεί να σας ακούγεται βαρύ και ασήκωτο αλλά ουσιαστικά πρόκειται για μια μαύρη κωμωδία που εξερευνά τον πόνο που όλοι λίγο πολύ έχουμε αισθανθεί στις σχέσεις μας και την επικοινωνία μας με άλλους ανθρώπους.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Maestro: Νέο απόσπασμα από τον δεύτερο κύκλο στη δημοσιότητα

TV Σειρές Χτες
Ο νέος κύκλος του Maestro θα κάνει πρεμιέρα στις 16 Μαΐου

Baby Reindeer: Η καλύτερη σειρά της χρονιάς

TV Σειρές Χτες
Πάτα το play, κλείσε κινητό και απόλαυσε την

Όλα τα No.1 τραγούδια της δεκαετίας του ’90

ΝΕΑ 16.04.2024
Μια πολύ σημαντική δεκαετία για την μουσική

Love, Divided: Η ισπανική ταινία που είναι No.1 στο Netflix

ΝΕΑ 16.04.2024
Μια τίμια επιλογή για το σπίτι

Η νέα ρομαντική κομεντί που μοιάζει με μουσικό ταξίδι

ΝΕΑ 15.04.2024
Μια γλυκιά ταινία για να περάσεις ευχάριστα την ώρα σου

Ταινίες που διαδραματίζονται στα 70s και πρέπει να δεις

ΝΕΑ 14.04.2024
Τρεις ιδέες για ταινίες της Κυριακής

Tαινίες για την ομορφιά της εκπαίδευσης που πρέπει να δεις

ΝΕΑ 13.04.2024
Μας υπενθυμίζουν ότι η εκπαίδευση δεν έχει να κάνει μόνο με τη μετάδοση γνώσεων, αλλά με την έμπνευση

Millenium: Η σουηδική σειρά μυστηρίου στο Ertflix που θα τεντώσει τα νεύρα σου

TV Σειρές 12.04.2024
Αλλο ένα αριστούργημα από τη Σουηδία

Ταινίες «γλυκιές σαν μέλι» για να δεις αυτή την άνοιξη

ΝΕΑ 10.04.2024
Θα σε κάνουν να χαμογελάσεις. Και λίγο να κλάψεις!