The latest on fashion, beauty, celebrity style, entertainment, teen issues, videos and more from TeenVogue magazine on TeenVogue.com. Fashion starts here. Νέα (news) και πολύτιμες συμβουλές για την ομορφιά, τη μόδα, τον έρωτα, τις σχέσεις και tips για τη ζωή της σύγχρονης γυναίκας
Long Reads

Ο καταδότης του ελληνικού σινεμά που ήταν στην πραγματικότητα κομμουνιστής

«Μας αγαπάνε οι Γερμανοί. Σαν φίλοι ήρθανε», έλεγε στους Κρητικούς στη «Χαραυγή της Νίκης»

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Δημοσίευση ΑΥΓ 19, 2020

Ο καταδότης του ελληνικού σινεμά που ήταν στην πραγματικότητα κομμουνιστής

O Δήμος Σταρένιος, o πιο γνωστός γερολαδάς στον ελληνικο κινηματογράφο 

"Μας αγαπάνε οι Γερμανοί. Σαν φίλοι ήρθανε", έλεγε στους Κρητικούς στη «Χαραυγή της Νίκης» ο αξέχαστος καταδότης του σινεμά, Δήμος Σταρένιος. 

Ο Δήμος Σταρένιος, ο φίλος των Γερμανών ήταν στην πραγματικότητα ήταν ένας ρομαντικός κομμουνιστής. Ξεκίνησε από την Αίγυπτο και σπούδασε στην Ελλάδα υποκριτική. Μάλιστα ήταν όπως λεγόταν τότε, τεράστιο ταλέντο. Τον επόμενο χρόνο έκανε το θεατρικό του ντεμπούτο με τον θίασο της Αλίκης (Θεοδωρίδου) στην κομεντί του Μπέρνσταϊν «Ευτυχία». Κι αν δεν πήρε ποτέ πρωταγωνιστικό ρόλο, οι ερμηνείες του έμειναν αξέχαστες.

Οι διώξεις που υπέστη ως κομμουνιστής κατά τη διάρκεια της χούντας επηρέασαν την επαγγελματική του σταδιοδρομία, μιας και εκείνος δεν έκρυψε ποτέ τα πολιτικά του πιστεύω. 

Πάντως, εμφανίστηκε σε 66 ελληνικές παραγωγές και λόγω του ότι μιλούσε πολλές γλώσσες, συμμετείχε και σε αρκετές ξένες. Μια φορά κατέρρευσε εξαντλημένος από την πείνα πάνω στη σκηνή.

Περισσότερα Θέματα
× AthensParty.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb