The latest on fashion, beauty, celebrity style, entertainment, teen issues, videos and more from TeenVogue magazine on TeenVogue.com. Fashion starts here. Νέα (news) και πολύτιμες συμβουλές για την ομορφιά, τη μόδα, τον έρωτα, τις σχέσεις και tips για τη ζωή της σύγχρονης γυναίκας
News Room

Το σeξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα που μεταδίδεται και με το προφυλακτικό

Ταλαιπωρεί χιλιάδες κόσμου σε Ευρώπη και ΗΠΑ

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Δημοσίευση ΜΑΙ 27, 2020

Το σeξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα που μεταδίδεται και με το προφυλακτικό

Τα κονδυλώματα είναι το σeξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα που ταλαιπωρεί χιλιάδες κόσμου σε Ευρώπη και ΗΠΑ. Το παράδοξο με τα κονδυλώματα είναι ότι το προφυλακτικό μας προστατεύει κατα 70%, αφού μπορεί να μεταδοθεί ακόμα και με συστηματική χρήση του.

Μπορεί να μεταδοθεί και με την τριβή σε σημεία που μένουν εκτός προφυλακτικού, όπως η βάση του πeους, και η περιγεννητική και η περιπρωκτική περιοχή. 

Ένας ακόμη λόγος για να ανησυχούμε, είναι ότι μεταδίδεται εύκολα και με το στοματικό σeξ, αφού ο ιός μπορεί να μεταδοθεί μέσω εκδορών στη στοματική κοιλότητα.

Sεx toys, εσώρουχα, σεντόνια, και πετσέτες φέρονται ως ικανά να μεταδώσουν τον ιό για αυτό και πρέπει να γίνεται προσεκτική χρήση.

Οι επιστήμονες επιμένουν ότι με τη πρώτη παρατηρήση των συμπτωμάτων, θα πρέπει να απευθυνθούν σε ειδικους, για να απαλλαγούν οριστικά από τον ιό.

× AthensParty.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb