The latest on fashion, beauty, celebrity style, entertainment, teen issues, videos and more from TeenVogue magazine on TeenVogue.com. Fashion starts here. Νέα (news) και πολύτιμες συμβουλές για την ομορφιά, τη μόδα, τον έρωτα, τις σχέσεις και tips για τη ζωή της σύγχρονης γυναίκας
News Room

Τα πλωτά πάρκα της Κοπεγχάγης που εντυπωσιάζουν τον πλανήτη

Έτσι θα είναι το κέντρο της πρωτεύουσας της Δανίας τα επόμενα χρόνια

Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ
Δημοσίευση ΜΑΙ 17, 2020

Τα πλωτά πάρκα της Κοπεγχάγης που εντυπωσιάζουν τον πλανήτη

Δανοί σχεδιαστές έδωσαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες από το «αρχιπέλαγος» με τα πλωτά πάρκα που θα σχηματιστεί στο κέντρο της Κοπεγχάγης.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι το 83% του πληθυσμού ζει σε απόσταση μόλις 300 μέτρων από κάποιον πράσινο χώρο. Άλλωστε η Κοπεγχάγη ανήκει στην κατηγορία των πόλεων που συχνά κατατάσσονται υψηλά στις λίστες όσον αφορά την ευτυχία των πολιτών της, ενώ η βιωσιμότητα εφαρμόζεται πλήρως στον σχεδιασμό της πόλης.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το μεγάλο δίκτυο με τους ποδηλατοδρόμους, τα πεντακάθαρα νερά της πόλης αλλά η ύπαρξη πολλών πράσινων χώρων. Όλη αυτή η αφοσίωση στη βιωσιμότητα φαίνεται πως θα ενισχυθεί ακόμη περισσότερο μέσα στο επόμενο διάστημα χάρη στο πρότζεκτ Copenhagen Islands.

Το πρότζεκτ αυτό έχει αναλάβει ο Αυστραλός αρχιτέκτονας, Marshall Blecher μαζί με το Studio Fokstrot από τη Δανία. Πρόκειται για ένα έργο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, ενώ τα μικρά «νησιά» που θα δημιουργηθούν, θα σχηματίσουν πλωτά πάρκα από εντελώς ανακυκλώσιμα υλικά, δίπλα στα λιμάνια της πόλης.

Τα μικρά «νησιά» που θα δημιουργηθούν, θα σχηματίσουν πλωτά πάρκα από εντελώς ανακυκλώσιμα υλικά.

Το πρώτο απ' αυτά τα «νησιά», γνωστό και ως CPH-Ø1, δημιουργήθηκε το 2018 και καταλαμβάνει μια έκταση 215 τ.μ. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Studio Fokstrot, το πάρκο έδωσε περισσότερο πράσινο χώρο στους επισκέπτες και κατάφερε σύντομα να γίνει γρήγορα μια δημοφιλής ατραξιόν του λιμανιού, ενώ μέσα στο 2020 πρόκειται να σχεδιαστούν άλλα τρία αντίστοιχα «νησιά».

Η πρόσβαση στα νησιά θα είναι δωρεάν για το κοινό και θα μπορούν να πραγματοποιούν μια σειρά δραστηριοτήτων, όπως το κολύμπι, το πικνίκ και η σάουνα. Οι χώροι όπως ακριβώς και στο πρώτο νησί θα πλαισιώνονται από κήπους, καφέ και πλωτές φάρμες.

Να σημειωθεί, ότι το συγκεκριμένο πρότζεκτ βραβεύτηκε στα Διεθνή Βραβεία Design στην Ταϊπέι στις κατηγορίες δημόσιος χώρος (public space) και κοινωνικό ντιζάιν (social design).

× AthensParty.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb