The latest on fashion, beauty, celebrity style, entertainment, teen issues, videos and more from TeenVogue magazine on TeenVogue.com. Fashion starts here. Νέα (news) και πολύτιμες συμβουλές για την ομορφιά, τη μόδα, τον έρωτα, τις σχέσεις και tips για τη ζωή της σύγχρονης γυναίκας
News Room

Πέθανε ο Little Richard: Ένας θρύλος της ροκ εντ ρολ

Μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί η αιτία θανάτου του

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση ΜΑΙ 09, 2020

Πέθανε ο Little Richard: Ένας θρύλος της ροκ εντ ρολ

Την τελευταία του πνοή άφησε σε ηλικία 87 χρονών Little Richard, ο πρωτοπόρος της ροκ εν ρολ που άσκησε τεράστια επιρροή στις επόμενες γενιές μουσικών, όπως επιβεβαίωσε ο γιος του, Ντάνι Πένιμαν.

Μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί η αιτία θανάτου του.

Ο Little Richard ή κατά κόσμον Ρίτσαρντ Γουέιν Πένιμαν, με το φρενήρες πιάνο του, τα παθιασμένα φωνητικά, τον πλούσιο σε ρυθμό ήχο του, τους πολλές φορές ακατάλληλους έως ασυνάρτητους στίχους του, τα φανταχτερά κοστούμια του, έσπασε τα μουσικά σύνορα, διαμόρφωσε τη ριθμ εν μπλουζ μουσική για τις επόμενες γενιές και επηρέασε πλήθος καλλιτεχνών σε κάθε μουσικό φάσμα, από τη ροκ στη χιπ χοπ.

Γνώρισε μεγάλη επιτυχία την δεκαετία του '50 και επηρέασε την ροκ μουσική και τους μετέπειτα μουσικούς. Παρέμεινε μια επιδραστική προσωπικότητα στην αμερικανική μουσική σκηνή για επτά δεκαετίες. Είχε ενταχθεί στο Rock and Roll Hall of Fame αλλά και στο Hall of Fame των μουσικών.

Από το 1956, όταν τραγούδησε το πολύ γνωστό ως και σήμερα «Tutti Frutti» οι επιτυχίες έρχονταν η μία μετά την άλλη, τόνισε το Rolling Stone. Ακολούθησαν το «Long Tall Sally», το «Lucille» και το «Good Golly Miss Molly».

Μπορεί από το 1958 να μην είχε ξανά επιτυχία στις 10 πρώτες των τσαρτ, αλλά η επιρροή του ήταν ανεξίτηλη. Οι Beatles επηρεάστηκαν βαθιά από τον συχνά υπερβολικό Αφροαμερικανό το ίδιο και οι Rolling Stones και ο Μπομπ Ντίλαν, ενώ δεκάδες άλλα συγκροτήματα και μουσικοί τραγούδησαν ή διασκεύασαν τα κομμάτια του. Ενας που επηρεάστηκε και αισθητικά ήταν ο πρόωρα χαμένος Prince.

[ΠΗΓΗ]
× AthensParty.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb