The latest on fashion, beauty, celebrity style, entertainment, teen issues, videos and more from TeenVogue magazine on TeenVogue.com. Fashion starts here. Νέα (news) και πολύτιμες συμβουλές για την ομορφιά, τη μόδα, τον έρωτα, τις σχέσεις και tips για τη ζωή της σύγχρονης γυναίκας
Long Reads

Γιατί ο πλούτος του Jeff Bezos φοβίζει τον πλανήτη;

Υπάρχουν πολλοί δισεκατομμυριούχοι, γιατί αυτός απειλεί την οικονομία;

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Δημοσίευση ΜΑΙ 08, 2020

Γιατί ο πλούτος του Jeff Bezos φοβίζει τον πλανήτη;

Συνήθως κονταροχτυπιέται με τον Bill Gates για τον τίτλο του πιο πλούσιου άνδρα της χρονιάς. Τα τελευταία χρόνια βγαίνει νικητής, γεγονός που οφείλεται βέβαια και στο ότι ο ιδρυτής της Microsoft δωρίζει ένα τεράστιο ποσό για φιλανθρωπίες.

Η περιουσία του Jeff Bezos υπολογίζεται σε 140 δις δολάρια, 3 φορές ο προυπολογισμός της χώρας μας. Τι είναι αυτό όμως που τον κάνει και είναι απειλή για την παγκόσμια οικονομία;

Οι Αμερικανοί προσπάθησαν να ακτινογραφήσουν την αυτοκρατορία του που αποτελείται κυρίως από την Amazon και έβγαλαν συμπεράσματα που ανησυχούν.

Το κόστος περίθαλψης όλων των καρκινοπαθών στις ΗΠΑ ήταν 9,5 δις δολάρια, ποσό που έβγαλε ο Bezos, σε 40 ημέρες.

Τώρα στο Lockdown και τις μέρες της καραντίνας που η οικονομία των ΗΠΑ κλυδωνίζεται σοβαρά, ο ζάμπλουτος επιχειρηματίας έβγαλε 24 δις δολάρια.

Το να είσαι πλούσιος σαν τον Bezos δεν είναι παράνομο, αλλά σίγουρα προβληματίζει καθώς είναι ικανός να διαλύσει κάθε ανταγωνισμό, όπως και κάνει, και προωθεί μονοπωλιακές τακτικές, χωρίς να υπερβαίνει το γράμμα του νόμου, ώστε να παραπεμφεί σε δικαστήριο.

Η πρόταση των Δημοκρατικών ήταν να φορολογηθούν με 2% οι πλούσιοι επιπέδου Bezos, κάτι που θα προσέφερε στη χώρα 200δις δολάρια για να στηριχθούν οι οικονομικά ασθενέστεροι. Πρόταση που στις ΗΠΑ μοιάζει τόσο πιθανή όσο να βγει γυναίκα Πρόεδρος στο Ιράν.

Περισσότερα Θέματα
× AthensParty.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb