The latest on fashion, beauty, celebrity style, entertainment, teen issues, videos and more from TeenVogue magazine on TeenVogue.com. Fashion starts here. Νέα (news) και πολύτιμες συμβουλές για την ομορφιά, τη μόδα, τον έρωτα, τις σχέσεις και tips για τη ζωή της σύγχρονης γυναίκας
Entertainment

Η σειρά ντοκιμαντέρ για τον Michael Jordan είναι καλύτερη απ` ότι περιμέναμε

O «τελευταίος χορός» της θρυλικής δυναστείας των Chicago Bulls

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ
Δημοσίευση ΑΠΡ 22, 2020

Η σειρά ντοκιμαντέρ για τον Michael Jordan είναι καλύτερη απ` ότι περιμέναμε
@youtube.com

Όσοι θυμούνται την μπασκετική εποχή της δεκαετίας του ’90, σίγουρα θα έχουν μια ομάδα στο κεφάλι τους. Τους Chicago Bulls. Μια ομάδα που νωρίτερα δεν βρισκόταν ποτέ στον χάρτη, όχι μόνο του NBA αλλά και των κατοίκων του Σικάγο. Κι όμως μέσα σε λίγα χρόνια, όλη η υφήλιος είχε από μια κόκκινη μπλούζα με τον αριθμό 23 πίσω, αποδίδοντας τιμές στον καλύτερο μπασκετμπολίστα όλων των εποχών. Τον Micahel «Air» Jordan.

Όσο μεγάλωνα θυμάμαι, πως η συντριπτική πλειοψηφία των φίλων είχαν τουλάχιστον ένα περικάρπιο με το σήμα του ταύρου. Φανέλες, t-shirt, κονκάρδες και καπέλα ήταν τα πιο συνηθισμένα. Εγώ ποτέ δεν συμπάθησαν της δυναστείες και παρέμεινα φαν των ιστορικών 76ers που έναν χρόνο πριν την πρώτη κατάκτηση πρωταθλήματος από τους Bulls έτυχε να δω τον Charles Barkley να φορά την φανέλα τους.

Ωστόσο, κανείς δεν μπορούσε να μην υποκλιθεί στο μεγαλείο των Bulls και του «Air». Και του Pippen. Και του Rodman. Και του Phil Jackson. Το «The Last Dance» το περιμέναμε πως και πως και το γεγονός ότι έρχεται τμηματικά (δυο επεισόδια στο Netflix κάθε Δευτέρα), μας χαροποιεί, αφού θα μας κρατήσει συντροφιά για μερικές εβδομάδες.

Δεν είχαμε καμία αμφιβολία πως θα είναι καλό. Όμως είναι πολύ καλύτερο απ’ ότι περιμέναμε. Η ιστορία του περιστρέφεται γύρω από την τελευταία σεζόν των μεγάλων Bulls, όταν είχαν κερδίζει το πρώτο three pit και ήταν έτοιμοι να κάνουν και το δεύτερο. Τα προβλήματα που αντιμετώπισαν για να συμβεί αυτό που όλοι γνωρίζουμε όμως, δεν τα ξέραμε με λεπτομέρειες.

Η κόντρες παικτών με την διοίκηση, ο τραυματισμός του Scottie Pippen που επαναστάτησε όντας αδικημένος και η επικείμενη διάλυση μιας ομάδας που συγκαταλέγεται στις καλύτερες όλων των εποχών ήταν τα κυριότερα. Ωστόσο η σειρά δεν μένει μόνο εκεί. Μεταφέρεται πίσω στον χρόνο, στα παιδικά χρόνια του «Air» και το ιστορικό draft του 1984, αλλά και στην μετέπειτα πορεία του στο NBA, όταν όλοι ξεκίνησαν, ο ένας μετά τον άλλο, να υποκλίνονται στο ταλέντο του, ακόμα κι αν οι Bulls αρχικά πάσχιζαν για να κερδίσουν μια θέση στα play-off.

Πρόκειται για πλήρη σειρά που είναι σίγουρο ότι η λεπτομερής ματιά της πάνω σε εκείνη την «χρυσή» εποχή για το Σικάγο και παγκόσμιο μπάσκετ, θα γράψει σίγουρα ιστορία. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως αν είχαμε όλα τα επεισόδια στην διάθεσή μας θα τα βλέπαμε σε μια ημέρα. Ή μάλλον νύχτα. Αλλά ίσως είναι καλύτερα έτσι. Γιατί οι καλύτεροι αξίζουν περισσότερη προσοχή και περισσότερο χρόνο.

Αν δεν είδατε ακόμα τα πρώτα δυο επεισόδια, κάντε το αμέσως. Είπαμε, η σειρά θα γράψει ιστορία και ήδη είναι στο No.1 του ελληνικού Netflix. Για όσους το έζησαν τότε, θα είναι μια επιστροφή σε εκείνη την εποχή όπου το NBA έγινε παγκόσμιο φαινόμενο. Για τους νεότερους, θα είναι μια σειρά που αναδεικνύει ίσως το πιο σημαντικό κεφάλαιο στην ιστορία του αθλήματος. Μέσα από τα μάτια του Michael Jordan, του ανθρώπου που κατάφερε να διαδώσει το μπάσκετ σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη...

× AthensParty.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb