The latest on fashion, beauty, celebrity style, entertainment, teen issues, videos and more from TeenVogue magazine on TeenVogue.com. Fashion starts here. Νέα (news) και πολύτιμες συμβουλές για την ομορφιά, τη μόδα, τον έρωτα, τις σχέσεις και tips για τη ζωή της σύγχρονης γυναίκας
Κορωνοϊός: Πλήρης οδηγός με όσα πρέπει να γνωρίζετε Long Reads

Covid 19: Πώς ο κορωνοϊός πήρε το όνομά του

Και πώς αλλιώς λέγεται - Πού κολλάει ο SARS σε όλη την ιστορία;

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Δημοσίευση ΜΑΡ 12, 2020

Covid 19: Πώς ο κορωνοϊός πήρε το όνομά του

Αποδεικνύεται μέσα στην ιστορία, ότι οι ονομασίες ιών είναι μια εκπληκτικά δύσκολη διαδικασία, διότι το λάθος όνομα, θα μπορούσε να προκαλέσει μια διπλωματική κρίση ή πανικό. Πώς λοιπόν ο κορωνοϊός ονομάστηκε Covid-19;

Kαθώς ο κορωνοϊός εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην πόλη Wuhan της Κίνας εξακολουθεί να αποτελεί την εύκολη λύση για το όνομά του. Πολλές εβδομάδες μετά την πρώτη ανακάλυψή του και την έναρξη της εξάπλωσής του, είχε ήδη συγκεντρώσει μια εντυπωσιακή σειρά από ονόματα σε όλο τον πλανήτη όταν αναφέρονταν σε αυτόν, όπως "γρίπη Wuhan", "coronavirus της Wuhan", "coronavirus", "2019-nCoV".

Γιατί κορωνοϊός; Οι κορωνoϊοί είναι ιοί που κυκλοφορούν μεταξύ των ζώων με μερικούς από αυτούς επίσης γνωστό ότι μολύνουν τους ανθρώπους.

Στις 11 Φεβρουαρίου, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO) έδωσε συνέντευξη Τύπου για να ανακοινώσει την επίσημη ονομασία της ασθένειας που προκλήθηκε από τον νέο κορωνοϊό και ήταν το "Covid-19".  Το όνομα Covid - 19 προέρχεται από τα πρώτα γράμματα του "coronavirus disease" και το 2019.

Άλλο ο ιός, άλλο η ασθένεια

Οι ιοί και οι ασθένειες που προκαλούνται από αυτούς συχνά έχουν διαφορετικά ονόματα. Για παράδειγμα, ο ιός HIV είναι ο ιός που προκαλεί το AIDS. Οι άνθρωποι συχνά γνωρίζουν το όνομα μιας ασθένειας, όπως η ιλαρά, αλλά όχι το όνομα του ιού που το προκαλεί (rubeola).

Πού κολλάει ο SARS

Η Διεθνής Επιτροπή για την Κατηγοριοποίηση των Ιών κυκλοφόρησε ένα έγγραφο που πρότεινε ένα όνομα για τον ίδιο τον ιό: Severe Acute Respiratory Syndrome Coronavirus 2 ή Sars-CoV-2 αφού σύμφωνα με τις μελέτες φαίνεται ότι είναι ένας στενός συγγενής του ιού Sars - χωρίς όμως να σημαίνει πως συμπεριφέρονται με τον ίδιο τρόπο. Όμως η ονομασία του ιού Sars θα προκαλούσε μεγαλύτερο πανικό. Στην πραγματικότητα όμως η νόσος ονομάζεται Covid 19 και ο ιός ονομάζεται SARS-CoV-2. 

Περισσότερα Θέματα
× AthensParty.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb