The latest on fashion, beauty, celebrity style, entertainment, teen issues, videos and more from TeenVogue magazine on TeenVogue.com. Fashion starts here. Νέα (news) και πολύτιμες συμβουλές για την ομορφιά, τη μόδα, τον έρωτα, τις σχέσεις και tips για τη ζωή της σύγχρονης γυναίκας
News Room

ΚΕΡΔΙΣΤΕ

Διαγωνισμός: Κάντε δικό σας τo bestseller που «κέρδισε» βραβείο Νόμπελ

Η επιστήμη του Interstellar από τον Kιπ Θορν


Δημοσίευση ΔΕΚ 15, 2017

Διαγωνισμός: Κάντε δικό σας τo bestseller που «κέρδισε» βραβείο Νόμπελ

Η ταινία Interstellar, από τον μεγάλο κινηματογραφιστή Κρίστοφερ Νόλαν, μας οδηγεί σε ένα φανταστικό ταξίδι πέρα από το ηλιακό μας σύστημα.

Όμως η επιστήμη και η θεωρίες στις οποίες βασίζεται το Interstellar είναι στα σύνορα όσων κατανοεί σήμερα ο άνθρωπος ή ακόμα και λίγο πιο πέρα από αυτά, με αποτέλεσμα να κατανοούμε λιγότερα για την ταινία κατατάσσοντας στη σφαίρα του φανταστικού.

"Η επιστήμη του Interstellar" είναι ένα βιβλίο-ταξίδι στη εξώκοσμη επιστήμη πίσω από την ταινία Interstellar του Κρίστοφερ Νόλαν, γραμμένο από τον βραβευμένο, με Νόμπελ Φυσικής για το 2017, φυσικό Κιπ Θορν και διατίθεται απο τις εκδόσεις Ροπή

Κερδίστε ένα Βιβλίο!

Όπως σημειώνει και ο Νόλαν, σκηνοθέτης του Interstellar:

“Ο Κιπ με δίδαξε ποιο είναι το καθοριστικό χαρακτηριστικό της επιστήμης ...το βιβλίο που κρατάτε κάνει κατανοητή την επιστήμη σε όσους από εμάς δεν διαθέτουμε την τεράστια ευφυΐα του ή τον θηριώδη όγκο των γνώσεών του.”

Στο βιβλίο ο φυσικός που συμβούλευσε τον Νόλαν, μας δείχνει ότι τα όσα απίστευτα συμβαίνουν επί της οθόνης και τα εκθαμβωτικά οπτικά εφέ που υλοποιήθηκαν για πρώτη φορά είναι θεμελιωμένα σε αληθινή επιστήμη.

Ο Θορν μοιράζεται μαζί μας τις εμπειρίες που είχε ως σύμβουλος της ταινίας και, στη συνέχεια, προχωράει στο επιστημονικό κομμάτι.

Το βιβλίο αυτό αποτελεί την τελική φάση του οράματος που είχε για το Interstellar ο Κιπ Θορν: “Η φάση όπου το κοινό, ενδιαφέρεται για την επιστήμη του Interstellar και αναζητά εξηγήσεις για τα παράξενα πράγματα που συμβαίνουν στην ταινία. Οι απαντήσεις είναι εδώ. Γι’ αυτό έγραψα τούτο το βιβλίο. Απολαύστε το!”

Με κεφάλαια για τις σκουληκότρυπες, τις μαύρες τρύπες,το διαστρικό ταξίδι, και πολλά άλλα,οι επιστημονικές γνώσεις του Θορν πολλές από τις οποίες αξιοποιήθηκαν κατά την προετοιμασία του σεναρίου και κατά το γύρισμα του Interstellar περιγράφουν τους νόμους της Φυσικής που κυβερνούν το σύμπαν μας και τα πραγματικά αξιοθαύμαστα φαινόμενα που είναι πιθανά χάρη σε αυτούς τους νόμους.

Το βιβλίο αυτό αποτελεί την τελική φάση του οράματος που είχε για το Interstellar ο Κιπ Θορν:

“Η φάση όπου το κοινό, ενδιαφέρεται για την επιστήμη του Interstellar και αναζητά εξηγήσεις για τα παράξενα πράγματα που συμβαίνουν στην ταινία. Οι απαντήσεις είναι εδώ. Γι’ αυτό έγραψα αυτό το βιβλίο. Απολαύστε το!”

× AthensParty.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb